Популярното мобилно приложение за търговия с акции Robinhood обяви, че около

...
Популярното мобилно приложение за търговия с акции Robinhood обяви, че около
Коментари Харесай

Данните на 7 млн. потребители на мобилното приложение Robinhood са изтекли |

Популярното мобилно приложение за търговия с акции Robinhood разгласи, че към 7 милиона от потребителите му са станали жертви на хакерски атаки и персоналната им информация е изтекла. 

В блог публикация Robinhood разкрива, че " неоторизирано външно лице " е проникнало в система през системите за обслужване на клиенти, предадоха от американския извънборсов пазар НАСДАК.

Засега се счита, че банковата информация на потребителите, номерата на обществената им осигуровка и други финансови данни не са били наранени . Не са открити парични загуби. 

Въпреки това " външното лице " е получило достъп до имейлите на 5 милиона души, както и лист с трите имена на други 2 милиона консуматори. На 310 от тях са изтекли пощенските кодове и рождените дати.  

Robinhood има към 18 милиона консуматори.

" Можем да чакаме растеж във " фишинг " системите, таргетиращи потребителите на Robinhood ", съобщи специалистът по киберсигурност на компанията Брайън Кребс. 

От приложението за онлайн търговия обявиха, че тече следствие.

Това не е първият случай на приключване на информация от Robinhood. Миналият октомври хакери съумяха да разбият отбраните на приложението и получиха достъп до имейлите на 2000 консуматори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР